030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Nederland_Utrecht_03.png


0644_P1060652cr-k.JPG0644_P1060654-k.JPGjaren_30_dakopbouw.jpg0644_P1060663-k.JPG0644_P1060652_-_kopie-k.JPG

JAREN '30 OPBOUW, Utrecht

Deze opbouw in jaren '30 stijl heeft twee kamers met ieder een terras met openslaande deuren. In de strook achter de muur, tussen beide kamers in, bevinden zich de badkamer en de trap.


 

Architectuur

Bij de klanten was een hoop vertrouwen te winnen, want in de buurt waren de dakopbouwen niet naar de eigen smaak. Men begreep niet dat zulke lelijke dingen gebouwd werden en dat er ook maar een vergunning voor werd gegeven. 
We hebben verschillende opties geschetst voordat een definief ontwerp gemaakt kon worden. De eigenaren én de buurt vinden deze dakopbouw tot de mooiere (zo niet mooiste) behoren van de buurt. 

 

Constructie

Zijnde een penthouse staat de dakopbouw niet op de draagmuren. Daar is een hulpconstructie voor nodig, de opbouw "drijft" tussen de muren. De bouwer was zenuwachtig genoeg om zijn constructeur erbij te halen. Die bevestigde dat alles ook constructief klopt. De nieuwe balken zijn tussen en boven de bestaande balklaag gevlochten. Op die manier wordt het gewicht overgebracht op de draagmuren.

 

Puien

De pui op de hoek is een vouwdeur, 4 deuren draaien helemaal open en maken dat de hoofdslaapkamer volledig betrokken raakt op het dakterras. De vloerbedekking loopt vlak door in de vlonders, zodat je een stoel in de deuropening kunt zetten. 
Buitenom is het andere terras te bereiken. De deuren daar slaan vlak tegen de gevels, zodat ook daar het terras helemaal benut wordt.  
 


 

Projectgegevens 

  • Nieuwe indeling 1e verdieping, penthouse opbouw + dakterras
  • Jaren '30 stijl
  • Ontworpen oppervlakte 60 m2
  • Constructief ontwerp en detaillering
  • Lichtgewicht metselwerk
  • Plaats: v. Swindenstraat Utrecht. 

 


Terug