030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Nederland_Den_Haag_02.png


Appartmenten_Den_Haag_Feekes_01.JPGAppartmenten_Den_Haag_Feekes_02.JPGAppartmenten_Den_Haag_Feekes_02-2.JPGAppartmenten_Den_Haag_Feekes_03.jpgAppartmenten_Den_Haag_Feekes_03.JPGAppartmenten_Den_Haag_Feekes_05.jpg

DE ADMIRAAL, Den Haag

Apppartementencomplex in de binnenstad van den Haag. Het bestaat uit drie gedeeltes, elk met een ander bouwvolume, verbonden door een cascadetrap.

Dit project ontwierp Paul binnen Feekes Architecten.

De lokatie is in Den Haag naast het Hofje van Nieuwkoop aan het einde van de Prinsegracht. Het kavel is langgerekt met de entree aan de straat. Het achterterrein is ommuurd. De muren zijn van baksteen, wat het meest geschikt is voor de gewenste binnenstedelijke huiselijkheid.

Het gebouw heeft een sterke eigen identiteit waarbinnen het reageert op zijn omgeving. Van voor (Prinsegracht) naar achter (Lage Nieuwstraat) komen verschillende stijlvormen voor die reageren op de lokale bouwstijlen.

De voorgevel is die van een herenhuis, waar lichtboxen (spiegelglas) effectief de dubbele verdieping verhullen. 

Aan de achterzijde verbinden de bandramen door hun langerekte vorm het herenhuis met de "hoogbouw" achter, 8 verdiepingen hoog.

Die is op zijn beurt een modernere interpretatie van het herenhuis, en sluit daarmee aan bij de 70er en 80er woningbouw ter plaatse. 

Aan de binnenhof staat een hoge gevel van glazen bouwstenen. Deze 'architectonische' gevel neemt daar de afstand die daar nodig is, en is bovendien vandalisme- en brandvrij.

Door die gevel valt veel licht in het binnengebied. Door een vide loopt daar een zeer lange trap van de begane grond helemaal door naar de 8e verdieping. Hiermee worden de voor- en achterkant ook in het interieur verbonden.

De bouwdelen zijn ieder ook weer onderverdeeld in stukken. Het duidelijkst is dat te zien bij de penthouses. De suggestie ontstaat dat die over alle verdiepingen achter een bakstenen "scherm" staan, een meter of twee terugliggend.

Twee monumentale hoekpanden zijn ook onderdeel van het project. Ze zijn gerenoveerd en binnendoor verbonden met de nieuwbouw.

Het is een fiks project - het telt bijna 60 woningen. Door de veelvormigheid zijn de woningen toch eigen en persoonlijk. De menselijke schaal is behouden. 


Projectgegevens

  • Appartementengebouw met ommuurd binnenterrein.
  • Binnenstedelijke nieuwbouw en herbestemming.
  • 7150 m2 (alleen onderdeel nieuwbouw).
  • Gemengde doelgroep, starterswoningen, studio's, seniorenlabel etc.
  • Beschermd stadsgezicht.

Terug