030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Marijke Troost

 

Marijke Troost wordt in Hilversum geboren in 1971. Na het afsluiten van haar VWO opleiding zoekt zij een studie die aansluit bij haar interesse in beeldende kunst en cultuur. Het wordt een studie architectuur in Parijs, die naast technische aspecten ook kunstzinnige vormgeving, antropologie en filosofie aanbiedt. Haar voorkeur voor sociale organisatorische aspecten, met name in een stedelijke context, komt hier vandaan. Zij kwam in 1997 terug naar Nederland waar zij in 1999 als Frans Architecte afstudeerde.

Werkervaring doet zij op bij Architectenbureau Marcel van der Schalk, waarbij zij interieuropdrachten verzorgt voor kantoren, zoals Houthoff Buruma te Rotterdam. Voor de Isala klinieken te Zwolle, een project van Architectenbureau Alberts & van Huut, ontwikkelt zij de indeling van de (poli) klinieken, de openbare ruimtes en het terreinontwerp. Bij BuroWinters te Nijmegen doet zij, door diverse interieuropdrachten voor woonhuizen, ervaring op met particuliere opdrachtgevers.

Intussen is zij voor Troost & Rutjes begonnen met het ontwerpen van tuinen. Daarnaast bekwaamt zij zich als specialist in indelingen en oplossingen voor kleine ruimtes. Tevens maakt zij abstract teken- en schilderwerk en landschapskunst. Haar aandeel in Troost & Rutjes kenmerkt zich door een kunstzinnige benadering met aandacht voor compositie, tactiliteit, ruimte en kleur.


Paul Rutjes

 

Paul Rutjes wordt in 1968 geboren in Nijmegen. Na het behalen van zijn VWO diploma kiest hij in eerste instantie voor een studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Als hij hiervoor wordt uitgeloot besluit hij zich in te schrijven voor de studie Bouwkunde. Wellicht komt het hierdoor dat zijn oog voor detail en aandacht voor innoverende technieken als een rode draad door zijn projecten heen lopen. 

Al voor zijn afstuderen in 1997 realiseert Paul renovaties voor een lokale aannemer. Bij Feekes Architecten ontwerpt hij zijn eerste grote project, 44 woningen aan de Prinsengracht te Den Haag, en doet meteen ervaring op met een moeilijke welstandcommissie. Als hij in 2003 voor Saarberg en Partners de bouw begeleidt van het Jacobshospice in Den Haag, voelt hij zich als architect compleet. Hij heeft nu bij elk facet van het proces verantwoordelijkheid gedragen, van schets tot oplevering. 

Tijdens zijn studie bekwaamt Paul zich in het werken met CAD. Mede hierdoor ontwikkelt hij een zeer ruimtelijke manier van ontwerpen die in een vroeg stadium constructiemethodes in het ontwerp integreert. Hij mag dan ook gekenmerkt worden als een architect met een sterke technische annotatie. Zijn interesse ligt dan ook in een overall-view van het vak: Ontwerper en bouwmeester in één.