030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

ALLES IN EN OM HET PAND

Troost & Rutjes is een bureau voor architectuur, interieur, tuinontwerp en bouwbegeleiding. Wij zijn ervaren in:

 • Verbouw en nieuwbouw
 • Voor particulier, ondernemer of VvE.
 • Blokrenovatie.
 • Maatwerk meubels
 • Interieurontwerp
 • Inrichtingsplannen
 • Tuinontwerp
 • (Casco) renovatie
 • Woningsplitsing (zie artikel) en functiewijziging
 • Bouwbegeleiding, Turn-key begeleiding
 • Bouwtekeningen
 • Uitzoeken van aannemers en werkers
 • Vrije kavels
 • Vrijstaande woning
 • Dakopbouw, aanbouw, uitbouw

Een kennismakingsgesprek en /of offerte-aanvraag is vrijblijvend en kosteloos.


COMPLETE OPDRACHT OF DEELOPDRACHT

U kunt ons vragen voor een complete opdracht, maar ook voor deelopdrachten. Bijvoorbeeld alleen voor bouwbegeleiding, vergunningstekeningen of werktekeningen. Onze offertes splitsen wij uit, zodat u altijd kunt zien hoeveel een onderdeel u gaat kosten. Dan kunt u naar keuze een onderdeel afnemen, en later beslissen of u ook voor een ander onderdeel met ons verder wilt gaan.


TOTAALRENOVATIE

De afgelopen 10 jaar is er flink geïnnoveerd. Voor elk onderdeel van uw renovatie zijn er nieuwe materialen die het overwegen waard zijn.

Ook is er slimme nieuwe installatietechniek die ook voor een enkele woning interessant is. Iedereen heeft wel een goede CV en de meeste mensen zouden wel zonnepanelen willen hebben. Maar er zijn meer en eenvoudigere middelen om de energierekening te drukken. 

Wij kennen de technieken en installaties, en kunnen die praktisch en realistisch integreren in uw renovatie. 

De cascorenovatie is een kans om efficiënt en energiezuinig te bouwen. Nu mensen lang in de woning blijven en de energieprijzen verder stijgen is er meer aanleiding dan ooit om slim te renoveren. Want een moderne renovatie, daar plukt u zelf de vruchten van. En als u tenslotte verhuist, dan merkt u het in de waarde van de woning. 


ENERGIENEUTRAAL BOUWEN

De rijksoverheid kondigt aan vanaf 2020 alleen nog energieneutrale nieuwbouwwoningen toe te laten. Dat zijn woningen die over een jaar bezien geen energie gebruiken. De techniek is er klaar voor, en verschillende projecten worden op dit moment ontwikkeld. Wij denken dat de realisaties zich niet zonder slag of stoot zullen voltrekken. Maar de massaproductie van energieneutrale woningen is binnenkort een feit.

De energieneutrale nieuwbouw zal een effect hebben op de bestaande woningvoorraad. Die wordt relatief minder waard. Als u verhuist, zult u zeker nadenken of u wél of nìet voor energie wilt betalen. 

Overweegt u daarom zeker goede isolatie, zuinige verlichting, en een gerichte klimaatbehandeling. Want comfortabel wonen, dat doet u met een lage energierekening. 


 

 

VOOR PARTICULIER EN ONDERNEMER

Wij werken graag met mensen die de ruimte zelf gaan gebruiken. Hierbij aansluitend is onze benadering informeel, persoonlijk en klantgericht.
Naast particulier en ondernemer werken we ook voor VvE's (verenigingen van eigenaars) en projectontwikkelaars. 


GOEDKOOP MAAR NIET CHEAP 

Onze klanten zijn ook de klanten met een kleine beurs. Kent u een andere architect die dat doet? Wij zijn trefzeker en werken vanuit huis - daarom kunnen we dat.


OMGEVINGSVERGUNNINGEN (bouwvergunningen)

Het recht om te bouwen wordt niet zonder meer verleend.
De regels veranderen voortdurend. De meeste bestemmingsplannen, het bouwbesluit, de wijze van indienen en de juridische kaders, ze zijn nieuw. Transparanter is het er niet op geworden. Een omgevingsvergunning indienen is niet iets wat een leek makkelijk kan doen.

Wij hebben een goede track record met vergunningen. Vrijwel 99% van onze aanvragen werden verleend. Daar zitten ook aanvragen bij die anderen niet gegund werden. Wilt u een aanvraag doen, neemt u dan contact met ons op. 


ZO KLEIN of GROOT ALS U WENST

Onze kleinste projecten zijn kleuradviezen van één uur.
Ons kleinste bouwproject is een serre van 2,5m2.
Ons kleinste tuinontwerp bedraagt 12m2.
Ons grootste gerealiseerde werk is een renovatie van 450m2. Wij werken nu aan de uitbreiding naar 890m2.
Onze grootste nog te realiseren tuin, de hof van Schirnding, zal meten 475m2.
In loondienst hebben wij aan veel grotere projecten gewerkt. 


WERKGEBIED

Wij werken landelijk, maar vooral in en rond de provincie Utrecht. Wij hebben opdrachten gerealiseerd in Amstelveen, Driebergen, Amsterdam, het Gooi,  Nieuwegein, Vianen, Den Haag, Dalfsen en Ulvenhout. Ons verste project is in Gambia.

Marijke is gediplomeerd Frans architect. Wij hebben ervaring met vergunningen en rurale bouwmethodes in Frankrijk.


DIENSTEN VOOR DERDEN: PLANREPARATIE

Architecten - Loopt uw plan vast in de gemeente? Wij passen het in de regels en loodsen het langs welstand.

Aannemers - Ligt uw plan stil door een aanschrijving? Wij reiken oplossingen aan, bemiddelen u bij de gemeente en zorgen dat u door kunt werken. 

Ontwikkelaars - Vertrouwt u de constructie niet en is het werk niet netjes? Wij tonen de aannemer hoe hij bouwen moet en geven hem de kans om beter werk te leveren.