030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Woning kadastraal splitsen Utrecht

 

UIT ELKAAR - Wat doen we met het huis?

Veel stellen gaan uit elkaar. Meestal verlaten beide partners de woning. Het leed kan dan dubbel zijn. Scheiden doet lijden. Er is leed om de partner, maar ook de woning is verlaten.  

Om die reden worden wij benaderd om de woning te splitsen. De partner die blijft koopt de wederhelft uit. Het afgesplitste deel van het huis wordt verhuurd of verkocht. De partner die blijft, krijgt een woning met de goede grootte en maandlasten om aangehouden te kunnen worden. Het afgesplitste deel, dat verkocht of verhuurd wordt, is zo ingedeeld dat het aantrekkelijk is op de woningmarkt.

Voor diegene die blijft, kan het een enorme opluchting zijn om in het pand te kunnen blijven wonen. De vertrekkende partij kan “met een bom duiten” zijn of haar leven voortzetten.

WONING SPLITSEN dan scheiden

Voor het zover is bent u al gescheiden van huis en haard. Immers, de woning is gesplitst en u heeft beide een eigen voordeur, keuken, badkamer, buitenruimte, enzovoorts. U bent gescheiden van tafel en bed. Daarmee beperkt u de stress van het verkopen. Het kan het even duren voordat de woning verkocht is, u bent al eerder uit elkaar. 

Emoties

Bij de emoties van het scheiden kan het een twistpunt zijn hoe de woning te splitsen. Want als de relatie niet botert, dan kan dat ook zo zijn bij het overleg over het huis. 

Wij gaan dat niet uit de weg. De partners hebben een gemeenschappelijk doel. Wij geloven dat we in redelijkheid daar de optimale woning-splitsing voor kunnen aanwijzen. Dat is in ieder geval tot nu toe de ervaring. 

Is dat aantrekkelijk?

Belt u dan met Troost en Rutjes Architecten. U kunt ook mailen. De kennismaking is kosteloos.

 

Voor de verkoop of de verhuur.

IS WONINGSPLITSING INGEWIKKELD?

Het verschilt per huis. Als het huis zich er toe leent, is splitsen gemakkelijk.
Er moet een nieuwe voordeur worden gerealiseerd. In de regel is dat achter de oude voordeur.

U heeft ook te maken met procedures. Die zijn niet moeilijk, maar wel vrij uitgebreid, en van een technisch-ambtelijke aard. Ze verschillen per gemeente.

Landelijk worden er eisen gesteld aan het kadastraal splitsen van woningen. Wat het bouwkundige betreft wordt geluidsisolatie gevraagd, en ook brandcompartimentering. Dat zijn redelijke eisen. Ook u wilt een rustige en brandveilige woning.  

Bestemmingsplan

Op gemeentelijk niveau moet het bestemmingsplan de splitsing toelaten en kunnen er aanvullende eisen zijn.

Is de gemeente rond, dan gaat u naar de notaris om het pand kadastraal te splitsen. Direct daarna zou u een verkoop kunnen afhandelen. 

Wat doen wij als bouwkundig architect?

Wij kunnen elke stap in de splitsing faciliteren, bijvoorbeeld: 

  • overleg met de makelaar, verkoopstyling.
  • ideeën sparren
  • vergunningswerk,  tekenwerk, stukken voor de notaris.
  • bouwbegeleiding