030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Nederland_Naarden_Bussum_03.png


P1020129c-k.JPGP1020132-k.JPGCIMG1754-k.JPG

UITBOUW 30er jaren VILLA, Naarden.

Deze jaren 30 woning had alles, behalve een grote woonkamer:

Idee

De opdracht was de woonkamer zó uit te breiden alsof het nooit anders is geweest. Het idee is de woonkamer in een hoek van de woning uit te breiden, de voortuin in en ook zijdelings te verbreden. De woonkamer werd langer, met een annex.

Gemeente

De woning staat in een monumentale villawijk, die onder beschermd dorpsgezicht valt. De gemeente is heel zuinig op het gebied, wat maakt dat er heel wat geprocedeerd wordt door mensen die een vergunning wensen.

De gemeente keurde het plan aanvankelijk af. Wij belegden een meeting bij de gemeente. De beleidsnota van de gemeente werd kritisch tegen het licht gehouden. Als gevolg daarvan werd één raam toegevoegd aan het ontwerp. De vergunning volgt kort daarop.

Constructie

Het ontwerp is constructief ingrijpend. De woning komt op de uitbouw te staan zonder dat daar een kolom onder komt, twee verdiepingen staat letterlijk halverwege op het dak, op een balk. In de woonkamer zal de balk niet te zien zijn, die komt achter de plint van de slaapkamer er boven. Zo is ook daar niets te zien. De constructie is effectief weggewerkt.

Details

Samen met de timmerman worden de bestaande kozijnen nagelopen op bouwmethode en vorm. Hij zal het nauwkeurig namaken. De muurafdekkers van de uitbouw worden gevonden bij een leverancier van gebruikte bouwmaterialen. Het baksteen en voegwerk worden exact in de goede kleur gekozen door een specialist. In het baksteen zitten werkjes die aansluiten bij het bestaande metselwerk. 
Binnen worden de bestaande wandlijsten worden doorgezet. De plafonds  worden prachtig afwerkt met authentieke stucdetails. 


ojectgegevens

Vrijstaande 30'er jaren villa

  • Overhoekse aanbouw / uitbouw.
  • Staalconstructie
  • Replica-stijl, hoogniveau renovatie met  authentieke details
  • Beschermd dorpsgezicht in de monumentale wijk.
  • Renovatie zolder

 

 

Terug