030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Nederland_Utrecht_09.png


aanbouw_utrecht_bouwbegeleiding01_01.JPGaanbouw_utrecht_bouwbegeleiding02.JPGaanbouw_utrecht_bouwbegeleiding03.pngaanbouw_utrecht_bouwbegeleiding04.JPG

TOP NOTCH AANBOUW aan een AANBOUW

Vergroten van een nieuwbouwwoning in Leidscherijn.

Bestaand

De klant bewoont een woning van nog geen 5 jaar oud. Origineel wordt een aanbouw gebouwd van maximale grootte. Of deze toch groter kan? En dan precies in de stijl van het huis.

Gemeente

De gemeente stuurt de aanvraag terug, omdat een vergunning "onmogelijk" is. Wij reageren met een analyse van wetsartikelen die de vergunning procedureel mogelijk maakt.
De stedenbouwer van de gemeente wordt bovendien een interpretatie van het bestemmingsplan aangeboden, waarmee een aanbouw aan een aanbouw mogelijk is. Men begrijpt onze visie.
Als de klant nog een stuk groter wil, vragen we de derde aanbouw aan. Die wordt ook gegund. 

Bouwen

Wij maken de uitvoeringstekeningen en corrigeren de tekeningen van de onderaannemers. Op de bouw houden wij de vinger aan de pols. 
De aannemer heeft aangenaam personeel zodat het bouwen geen grote obstructie van het gezin vormt.

In de lichtschakelaars zijn scenario's (bv overdag of 's avonds) geprogrammeerd. Dat is handig voor de 90m2 woonkamer. Het werkt draadloos en is daardoor overal in te bouwen, ook voor de bestaande lichtpunten.  

De aannemer bouwt in vrijwel dezelfde techniek als het bestaande. De metselsteen en de voeg (Beamix) zijn nog steeds identiek leverbaar, en de puien worden nauwkeurig nagemaakt. Identiek parket blijkt leverbaar. Het is daardoor niet zichtbaar dat er aangebouwd is. 

Zowel buiten als binnen is het een gebouw uit één stuk. Deze woning heeft een ingetogen klasse.


projectgegevens

Hoogniveau triple aanbouw 35m2, aan een nieuwbouw woning. 

  • ontwerp
  • vergunningtraject
  • engineering
  • bouwbegeleiding

Terug