030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Nederland_Naarden_Bussum_01.png


glazen_uitbouw_01.jpgglazen_uitbouw_02.jpg

GLAZEN UITBOUW, Naarden

Een zo glazig mogelijke uitbouw in minimal-stijl, aan de oever van het Gooimeer.

Nadat wij het ontwerp en de vergunning rond hadden, kwam de uitvoering aan de beurt. De eigenaar is verandermanager en vennoot in een bureau voor uitvindingen. Hij gaat zelf bouwen. Hij vraagt ons te assisteren door het inbrengen van creativiteit en kennis. Het doel is een zo transparant mogelijke uitbouw te maken, met zicht op het Gooimeer. 

Uitvinden

Aanvankelijk wordt begonnen zelf een een übertransparant schuifdeursysteem te ontwikkelen, bewogen aan een magneetrails. Het prototype zou in het huis geïnstalleerd worden. Er zijn partners gezocht. Het loopt spaak op de magneetrails. In hetzelfde jaar zal Metaglas (fabrikant) ook proberen een zweefdeur te ontwikkelen. Kennelijk is de tijd rijp voor een nieuw type buitenschuifdeur. Ook zij krijgen de magneetrails niet rond.

Techniek 

Uitvoeringstekeningen worden gemaakt. De schuifpuien worden gekocht, van het merk Vitrocsa. Deze puien hebben een aanzichtsbreedte van 2 (twee) centimeter. Ze worden vermaakt, opdat de puien helemaal weggeschoven kunnen worden. Om het dak zo slank mogelijk te maken, krijgt het een stalen skelet. Het dak wordt onderhoudsvrij, door bedekking met vinyl. De daklichten krijgen zelfreinigend glas. Het boeiboord wordt simpelweg in multiplex uitgevoerd. Dat voldoet en het ziet er strak uit. 

Uitvoering

Als uitvinder is de opdrachtgever eigengereid, soms onhandig, en altijd inhoudelijk. Het leidt tot soms pittige discussies waarbij Paul zich compleet verklaart, en uitlegt tot de hoed en de rand.
De bouw verloopt goed. Het skelet kan simpelweg gemonteerd worden. De opdrachtgever doet zelf het constructieve werk en ook dat gaat goed. De twee daklichten, die elk meer dan 200 kg wegen, weet hij eigenhandig naar boven te takelen met een soort van railsconstructie - inventief. 

Door de goede voorbereiding en de vaardigheid van de opdrachtgever blijven faalkosten vrijwel uit.  

 


Projectgegevens

Volglazen uitbouw, keuken en bijkeuken.

  • Minimalistisch ontwerp
  • Vitrocsa schuifdeuren
  • Vinyl dakbedekking
  • Staalskelet op beton
  • Zelfbouw, kennisoverdracht.

Terug