030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Nederland_Naarden_Bussum.png


uitbouw_jaren_30_woning_01.JPG

UITBOUW VRIJSTAANDE VILLA Naarden

De constructieve buitenhoek van de begane grond is geheel verwijderd. De woonkamer van de monumentale villa wordt uitgebreid.

Constructie

Een groot stuk dragende gevel gaat er uit.  De uitbreiding van de woonkamer  is alleen overhoeks te realiseren. 

Op de foto is te zien dat de eerste en tweede verdieping tijdelijk op constructiles (steigerpijpen) staat. De bovenbouw komt later op een stalen T-stuk te staan, weggewerkt in het plafond. Het is centimeterwerk. 

Er wordt geen enkel risico genomen. De grond wordt aangetrild, foto’s van de bestaande gevel worden genomen om scheurvorming op te nemen, en twee constructeurs beoordelen de situatie ter plaatse.  

De bestaande vloeren zijn van hout, maar de uitbouw krijgt een betonnen vloer. Om een verschil in klank te voorkomen wordt een nieuwe houten vloer over het beton gespannen. 

Bouwwerkzaamheden

De eigenaars schrijven op de opdracht tot aanneming de voorwaarde dat Paul werkvoorbereider is.  

De aannemer levert uitstekend werk. Alle werkers zijn van klasse, en de tekeningen worden vrijwel  perfect nageleefd. De materialen zijn goed. Opvallend is dat nieuwe bakstenen vrijwel niet te onderscheiden zijn van de oude. Authentieke muurafdekkers worden gevonden. De nieuwe kozijnen zijn geheel gelijk aan de oude. Er wordt tijdig opgeleverd en er zijn geen opleverpunten. Achteraf blijkt dat er weinig beweging in het pand zit. 

De hoge ambities die deze aannemer kan waarmaken heeft een keerzijde.  De sfeer is soms te snijden. Ieder werkt voor zich, hierarchisch.

Projectgegevens

Vrijstaande 30'er jaren villa.

  • Overhoekse aanbouw / uitbouw.
  • Kolomvrije woonkamer
  • Fundering op staal (betonnen vloer op nieuw zandpakket, aangetrild)

 

 

Terug