030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Nederland_Utrecht_10.png


Huisartsenpraktijk_interieur_0619_06.JPGHuisartsenpraktijk_interieur_0619_01-k.JPGmaatwerk_bureau_0619.bmp

HUISARTSENPRAKTIJK, Utrecht

Onderdeel van de TURNKEY opdracht. Nieuw interieur in een leeg gemaakt pand. Naast de indeling behoorden inbouwmeubilair, kleuren, materialen en verlichting ook tot de opdracht.


Het interieur is in zijn geheel vernieuwd, ook de wanden, vloeren, plafonds, de maatwerk kasten en maatwerk tafels. Het is een inbouwpakket dat in het casco gebouw werd gebracht.


Het ontwerp en de installatie voldoen aan de richtlijnen van de huisartsenvereniging, wat betekent dat er efficiënt en hygiënisch gewerkt kan worden. Daarnaast is het pand rolstoelvriendelijk, er is een brandmeldsysteem met een ontruimingsalarm, en de verlichting is aangepast aan mensen met verminderd zicht.


Omdat het pand klein is voor wat het huisvest, zijn de meubels precies ingepast. De artsenbureaus zijn klein, maar geven genoeg ruimte om er met 4 man aan te zitten. Dat komt door de glooiende vorm, die een optimale werk-lengte biedt. Je kunt je ook niet stoten aan een punt.


De grote kast in de entree is greeploos. De grepen zitten verborgen achter de zaagtand, die overlappend is. Speciaal hangwerk was nodig om de beweging van de deuren mogelijk te maken.
Bijna alle meubels hebben een gebogen vormgeving.

De boog in de meubels past bij de boog in de entree. Deze verbindt alle functies in één gebaar, wat de begane grond overzichtelijk maakt. 
De gang op de verdieping is gewoon recht. Eén wand daar is off-white, met een violette gloed, die ruimte geeft aan de gang.  


De praktijk is ook beschreven in architectuur en in projectbegeleiding. Het interieur was een onderdeel van de opdracht.


Projectgegevens

Artsenpraktijk, ingrijpende renovatie en herbestemming 150m2

  • turnkey: van ontwerp tot sleutel
  • casco renovatie/herbestemming
  • aanbesteding, bouwbegeleiding, oplevering.
  • meubelontwerp
  • interieur, verlichtingsplan, kleuren, vloerbedekking.
  • inbreiden
  • belettering, bestickering
  • installaties 

 

Terug