030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Nederland_Utrecht_02.png


interieur_03_0648-k.JPGinterieur_02_0648-k.JPGinterieur_06_0648-k.JPGinterieur_04_0648.JPG

ZOLDER IN LOMBOK, Utrecht

Met een kind op komst bleef er te weinig ruimte over in huis. Er moest een kamer bij. Daarom werd de bergzolder op orde gebracht, ontsloten middels een bijzondere 'trap-berging'.

 

 


Wat we aantroffen was een bergzolder. De vloer was niet overal begaanbaar, er was geen trap en weinig licht. Alleen goed voor kampeerspullen, de CV en de tent.


Met 3d prenten zijn de indelingsmogelijkheden bekeken. Daarbij werd gekeken naar functies (waar laat je alles, wat wil je opbergen, waar staat het bed) en sfeer (wat vinden we mooi). Voor een vast bedrag moet het gebeuren. Dat is inclusief inbouwmeubels, verlichting, CV, nieuwe trap, nieuw raam, schilderwerk en vloerbedekking. Wij maakten ook uitvoeringstekeningen voor de bouwer.


Een zolder zit van nature vol met schuine lijnen. Die zijn opgepakt om een vrije en luchtige sfeer te maken. Rond de kasten zijn openingen gelaten, zodat de lijnen van de zolder door lopen. De zolder is alleen ingedeeld met kasten, zodat hij groter lijkt. Ook de vide geeft ruimte. Het spant wordt schoon gemaakt en verder niet afgewerkt, voor een authentiek effect.


Deuren zijn ingegraveerd met een lemniscaat, het visserssymbool en het OHM-teken.


Er kan meer worden opgeborgen dan voorheen!In de traptreden zijn lades weggewerkt. Achter de klerenkast zit een long-term berging, voor kampeerspullen en de CV. Het luik geeft loopruimte voor de kast, daaronder zit de trap.


Projectgegevens

Verbouwen en inrichten van een zolder in de Lombokstraat, Utrecht, ca. 25m2

  • interieurontwerp
  • maatwerk meubels
  • inbreiding, verbouwing
  • licht
  • kleurenplan
  • vide

Terug