030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Nederland_Amstelveen_01.png


IMG_4140-k.JPGIMG_4147-k3_-_kopie.JPGIMG_4158-k2.JPG

WOONKEUKEN AAN HET WATER, Amsterdan

De begane grond werd getransformeerd tot grote woonkeuken.De beperkte ruimte werd middels een serre uitgebouwd richting het water. Een vlondertuin maakt het project compleet.


De begane grond van deze woning bestond uit een inpandige garage en een keuken. De zitkamer bevond zich een verdieping hoger. Voor een eetkeuken was deze ruimte wat aan de krappe en donkere kant.


Door te kiezen voor een serre-aanbouw werd de ruimte niet alleen een stuk groter, maar ook een stuk lichter. De bestaande keuken werd opgeknapt en gecompleteerd door een keukeneiland met bargedeelte en een verlaagd plafond met inbouw-verlichting. De grote eettafel werd geplaatst in de lichte serre en heeft nu een vrij uitzicht op de tuin, het water en het talud erachter.


Ook de tuin werd aangepakt. Deze bestond uit 2 niveaus en oogde daardoor klein. Het geheel werd tot 1 niveau teruggebracht, maar ligt een aantal treden lager dan het huis, zodat het contact met het water wordt behouden. Dit niveauverschil zorgt voor een rand op zithoogte, die dient als zitplek en plantenbak.


Projectgegevens:

Opdrachtgever:      Particulier

Oppervlakte:          100 m2

Gereed:                 2014

Terug