030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Nederland_Maarssen.png


0607_Gezinstuin_Maarssen_4nieuw.JPG0607_Gezinstuin_Maarssen_6.jpg0607_gezinstuin_Maarssen_5.JPG0607_Gezinstuin_Maarssen_3.JPG

GEZINSTUIN Maarssen

Voortuin, achtertuin en oprit, 100 m2 groot, voor een gezin met 3 jongens. Een functionele en onderhoudsvriendelijk tuin met vormen die aansluiten bij de architectuur van de woning.


De 2-onder-1- kapwoning bezat een royale achtertuin en oprit en een wat kleinere voortuin. Er lag echter een lelijke oude grindtegel in, en de achtertuin was nagenoeg onbruikbaar door een grote rechthoekige vijver met een bielzen rand: Tijd voor vernieuwing.


De vijver werd verwijderd. De grindtegels werden vervangen door paarse betonstenen in wilverband. Er kwam een zandbak in, in lijn met een houten plantenbak met appelboom, waar de kinderen omheen kunnen fietsen. De opdrachtgevers wilden liever niet te veel groen, om het onderhoud te beperken. Daarom werd gekozen voor enkel borders met bodembedekkers, en verder veel groenblijvende klimmers. De appelboom in de hoge bak zorgt voor een centraal verticaal accent.


Projectgegevens:

  • Opp:                       100 m2
  • Opdrachtgevers:     Pariculier

Terug