030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Nederland_Utrecht_08.png


CIMG6401-k.JPGCIMG4429-k.JPGCIMG3972-k.JPGCIMG3964-k.JPG

STADSTUIN, Utrecht

Diepe achtertuin met een open middengebied en zijborders met bloeiende heesters en vaste planten. Situatie: dicht bij het centrum van Utrecht. De ruime schuur en de twee bomen bleven behouden, wat overbleef onderging een complete transformatie.


Deze langwerpige achtertuin was behoorlijk verwilderd, en oogde daardoor klein. De opdrachtgevers, met twee kleine kinderen, wilden graag een praktische, open tuin, met één niveau. De tuin die we aantroffen had een niveauverschil. De schuttingen, de ruime schuur, de moerbei en de meidoorn bleven behouden.


De trede werd opgeheven. Het bestaande gazon en de oude tegel werden vervangen door een stoere grijze tegel van 60x30 cm. Het afwateringsprobleem werd opgelost door een brede strook kiezels te plaatsen voor de schuur. Een verhoogde border tegen de schutting geeft relief aan het ontwerp, waar ook een zandbak en een trampoline in passen.


De borders zijn compact gehouden maar komen vol te staan met bloeiende heesters en vaste planten zoals rododendron, hortensia, hibiscus, purperklokje, campanula, vrouwenmantel en duizendknoop.


Projectgegevens: 

  • Ontwerp, beplantingsplan, onderhoud
  • 45 m2
  • Particulier
  • 2013

Terug