030-2467465

office@troost-rutjes.nl

Contactformulier


Troost en Rutjes Architecten
Orchideestraat 31
3551 GH UTRECHT


ANDERE WEBSITES

LinkedIn Paul
LinkedIn Marijke
Architectenregister
Paul @ Google


 

Nederland_Den_Haag_03.png


0414_Tuin_Jacobshospice_1.jpg0414_Tuin_Jacobshospice_3.JPG

TUIN HOSPICE Den Haag

Tuin voor het Jacobshospice te Den Haag. Deze tuin is zo ingericht dat zowel zieken als familieleden er een afgescheiden plekje kunnen vinden. Hier is het pad te zien dat de verschillende plekken met elkaar verbindt.


De brede achtertuin bevind zich achter twee samengevoegde grachtenpanden die het hospice herbergen. De ruime woonkamer met keuken bevind zich op de begane grond met openslaande deuren naar de tuin. De tuin moest een gevarieerde en intieme aanblik geven maar moest tegelijkertijd aan verschillende eisen voldoen.


De schuur moest behouden blijven. Er werd een plek gevonden voor de fietsen van de medewerkers onder de brandtrap. De containers worden aan het zicht onttrokken door een scherm van klimop. Een grote wens was een vijver met flowforms. 


Het belangrijkste was om meerdere zitplekken te creĆ«ren zodat familieleden even ongestoord samen kunnen zijn. Er konden 4 enigszins afgescheiden plekken gerealiseerd worden: Achter de brandtrap, bij de schommelstoel, op het verhoogde terras onder de parasol, en naast de vijver. Hier is ook ruimte voor een ziekenhuisbed, zodat een zwaar zieke ook naar buiten kan.


 

 

Terug